Musea en bezienswaardigheden

Ijzertoren

 Prachtig oorlogsmuseum over de ganse toren.

Koning Albert I-monument

Het Koning Albertmonument is een oorlogsmonument in de Belgische kuststad Nieuwpoort. Het staat net buiten de oude stadskern, op de rechteroever van de IJzer, bij het sluizencomplex de Ganzepoot. Het monument werd opgetrokken in 1938, naar ontwerp van Julien de Ridder, ter ere van Koning Albert I en de Belgische troepen in de Eerste Wereldoorlog. Nieuw bezoekerscentrum en mooi uitzicht over de streek.

Fort Napoleon

Het Fort Napoleon is een fort in de Belgische kuststad Oostende. Het fort getuigt van het belang van Oostende als vestingstad in het verleden. Het is gelegen in de duinen op de oosteroever van Oostende, op wandelafstand van de haven en de zee.  

Dodengang

De Dodengang (Frans: Boyau de la Mort) is een complex van bewaarde loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. De Dodengang ligt naast een bocht van de IJzer in de Diksmuidse deelgemeente Kaaskerke.

Natuurgebied Nieuwpoort

De IJzermonding is een natuurreservaat van ongeveer 130 ha in de Belgische kustgemeente Nieuwpoort. Het gebied is eigendom van het Vlaams Gewest. Het ligt aan de rechteroever van de IJzer, ter hoogte van de monding van de rivier in de Noordzee.  Bereikbaar via overzet Nieuwpoortbad of via jachthaven.

Het is een ecosysteem dat uniek is aan de Vlaamse kust. Nergens aan de Vlaamse kust vindt men een ander gebied waarbij een riviermonding aansluit met strand, zeereepduinen en achterliggende duingraslanden en mosduinen tot en met de polder. In het natuurreservaat zijn slikken en schorren te zien, alsook de overgang naar kopjesduinen.

Domein Raversijde

Gelegen onmiddellijk aan de zee, gedeeltelijk in beschermd duinengebied en met een oppervlakte van bijna 50 hectaren, biedt Raversyde jou een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuurrecreatie met als topattractie de Atlantikwall. Een aansluitend bezoek aan de archeologische site en museum ANNO 1465 en een wandeling in het Natuurpark maken de uitstap compleet.

Kustpas

Aan de Vlaamse Kust vind je een ruim aanbod attracties. Met de GRATIS kustpas krijg je in al deze attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro! Print dus meteen je kustpas af.

Please reload